Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 23 mai 2022

cine_premier_cristian_pantazi_marcel_ciolacu.jpeg

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor prezintă măsurile sociale pentru populația afectată de scumpiri
Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor prezintă măsurile sociale pentru populația afectată de scumpiri
Sursa imaginii: 
gov.ro

Liderii coaliţiei se reunesc în şedinţă de la aceasta ora. Ministerul Finanţelor este asteptat sa prezinte intr-o saptamana analiza privind modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei. Liderii politici vor discuta şi despre stadiul implementării PNRR.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Estul Ucrainei continua sa fie asediat de fortele ruse. Presedintele Zelenski cere din nou „sancțiuni maxime” împotriva Rusiei si transmite ca negocierile de pace nu pot fi reluate daca presupun cedare de teritorii din partea Ucrainei. Primul soldat rus judecat pentru crime de război în Ucraina a fost condamnat la închisoare pe viață. Vadim Şişimarin, 21 de ani, a impuscat in cap un batran dintr-un sat ucrainean, in primele zile de la inceputul razboiului.

Belgia este prima țară care a decis în 20 mai ca cei care sunt infectați cu variola maimuței să intre intr-o perioada obligatorie de carantină de 21 de zile. Belgia numără pentru moment patru cazuri. Vaccinarea nu se impune.  Din ce in ce mai multe state europene raporteaza imbolnaviri, ceea ce starneste ingrijorare. In Romania deocamdata nu a fost raportat nici un caz.

Iar stocurile de produse agloalimentare vor fi centralizate de Ministerul Agriculturii pe o platformă. Producători, depozitari, procesatori și comercianți vor inscrie datele aici. La RFI, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, spune că, în condițiile unei potențiale crize, numai comercianții care fac evaziune fiscală ar trebui să se teamă de o raportare lunară a stocurilor.

 

Alte ediții ale emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 mai 2022