Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 24 mai 2022

ucraina_razboi.jpg

Locatarul unui bloc distrus din orașul ucrainean Borodyanka caută printre dărâmături în speranța de a găsi bunuri care îi aparțin, 5 aprilie 2022
Sursa imaginii: 
© Vadim Ghirda, AP via France24

Trei luni de la ziua in care Vladimir Putin ordona invadarea Ucrainei. Trupele ruse  bombardează intens estul Ucrainei dar ofensiva inainteaza greoi. Timp in care presedintele Zelenski solicită Occidentului să pună presiune pe Moscova pentru un schimb de prizonieri.

sumarul emisiunii 40 de minute 

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Igor Dodon, a fost reţinut pentru 72 de ore, după mai multe percheziţii, inclusiv la locuinţa sa, într-un dosar de coruptie. Kremlinul reactioneaza si se declara îngrijorat că susţinătorii săi sunt ”persecutaţi”.

In pachetul de masuri sociale si economice aprobat aseara, Guvernul a inclus și măsura amânării plății ratelor bancare pentru persoane fizice și companii. Plata ratelor poate fi suspendata timp de nouă luni. O măsură similară a fost lansată și în pandemie și peste 700 de mii de români au apelat la ea. Profesorul de economie Bogdan Glăvan ne vorbeste despre eficienta initiativei. 

Notele din cei doi ani de scoala online nu sunt relevante, un motiv în plus pentru a le diminua importanța, transmite ministrul Educatiei. Nu se va renunța complet la sistemul obișnuit de notare a copiilor, explică Sorin Cimpeanu, care mai spune că a propus ca un profesor debutant să înceapă cu salariul mediu pe economie. Un interviu in aceasta seara.  

 

Alte ediții ale emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 mai 2022