Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Folk, Frate! lansează albumul "Insula": "După 2 ani de stat pe uscat, ne-am pus iar pe navigat."

folkfrate.jpg

"Insula" este numele celui de-al doilea album al trupei Folk, Frate!
"După 2 ani de stat pe uscat, ne-am pus iar pe navigat și, mai cu vreme bună, mai cu furtuni și cer senin, am scris, compus și înregistrat un album are se cheamă – cum altfel? – Insula." spun membri trupei Folk, Frate!.
Sursa imaginii: 
Anca Coleasa / Pagina Facebook Folk, Frate!

Sunt 14 ani de existență, debut discografic cu albumul “...e mai bine așa!” (2015), sute de concerte și întâlniri între prieteni. Mysha, Teddy, Johnnie și Seba, înseamnă Folk, Frate!, iar în 2022 vin cu piese noi strânse pe un al doilea album numit “Insula”. 

“Dacă ne-ar întreba cineva ce am lua cu noi pe o insulă pustie, am lua muzica noastră, un rând (câteva rânduri) de shoturi și pe voi, pentru că insula noastră nu e niciodată pustie când vă avem alături. După 2 ani de stat pe uscat, ne-am pus iar pe navigat și, mai cu vreme bună, mai cu furtuni și cer senin, am scris, compus și înregistrat un album are se cheamă – cum altfel? – Insula.
Noi, cei din trupa Folk, Frate! am lucrat la el alături de prietenii pe care ni i-am făcut de-a lungul timpului pe insula noastră mare cât o inimă veselă: Mugurel Coman si Lyuben Gordievski au cântat la clape si acordeon. Alina Manole, Eugen Moraru, Cosmin Vaman ne-au ajutat cu texte și linii melodice care sigur vă vor rămâne în cap. Iar căpitanul Victor Panfilov ne-a primit pe vasul lui unde am înregistrat în cele mai bune condiții tehnice și sufletești.”

Concertul de lansare a albumului “Insula” de la Folk, Frate! are loc în The Pub Universității din București, pe 25 Mai. Despre acest album, trupa Folk, Frate! a vorbit in cadrul emisiunii RFI360, urmareste interviul mai jos.

“Am scris și cântat acest album cu gândul la sutele (poate miile) de seri în care v-am avut alături și am cântat împreună și am uitat să ne uităm la ceas. Împreună cu voi, muzica noastră e vie și are sens. Așa că e, în mare parte, și albumul vostru. Deci nu se poate să lipsiți de la lansarea lui.”

Pagina Facebook Folk Frate, aici.