Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 31 mai 2022

gaze_naturale_algeria.jpg

Uzina de tratare a gazelor naturale de la Krechba, Algeria
Sursa imaginii: 
© STR, AFP via France24

Liderii Uniunii Europene au convenit  să interzică majoritatea importurilor de petrol din Rusia, ca parte a unui nou pachet de sanctiuni la adresa Moscovei. Ungaria este exceptata insa, la fel si Bulgaria, dupa cum a anuntat premierul de la Sofia.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ministerul Justiţiei propune o ”lege a fugarilor” ca răspuns la creşterea numărului de condamnaţi definitiv care au fugit din tara. Este considerata evadata persoana condamnata definitiv care nu se preda în termen de 7 zile

Parlamentul aproba majorarea salariilor bugetarilor, de la 1 iulie. De asemenea sunt introduse noi sporuri în unele ministere, unele de până la 50% din salariul de bază. USR a anunțat că va contesta la Curtea Constituţională cele două proiecte legislative aprobate astazi.

Iar Parchetul Antiterorist din Franta  a deschis o anchetă, în urma uciderii în Ucraina a jurnalistului francez Frédéric Leclerc-Imhoff, acreditat de postul BFMTV. El a fost ucis în estul tarii în timp ce se afla într-un autobuz umanitar cu civili, în apropiere de Sievierodoneţk. De la inceputul razboiului, mai multi jurnalisti si-au pierdut viata in Ucraina.

Alte ediții ale emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 31 mai 2022