Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 3 iunie 2022

sediul-sri.png

Sediul SRI
Sursa imaginii: 
www.sri.ro

PNL confirmă că se lucrează la modificarea legilor siguranței naționale dar califică drept ”speculații și mesaje alarmiste” comentariile pe marginea proiectelor divulgate de G4Media. 

PNL confirmă că se lucrează la modificarea legilor siguranței naționale dar califică drept ”speculații și mesaje alarmiste” comentariile pe marginea proiectelor divulgate de G4Media. Mai mult, PNL susține că documentele apărute în presă nu ar fi ”reale”. USR a văzut însă textele și trage un semnal de alarmă : România se transformă ”în dictatură securistă”.

Camera de Comerţ şi Industrie a României propune reforma teritorial administrativă, ca soluție pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Ținta de 10 la %  propusă de Executiv ar putea fi atinsă și prin modificarea Unităților Administrativ Teritoriale - astfel comunele să aibă cel puțin 5000 de persoane.

Românii cred că Ucraina va câștiga în conflictul declanșat de Rusia și 65 la sută spun că se simt protejați de Statele Unite și NATO în fața unor potențiale amenințări ruse. Iată ce arată ultimul sondaj INSCOP pe acest subiect.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Actualitatea zilei de 3 iunie, 2022