Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 6 iunie 2022

case_distruse_pot_fi_observate_la_irpin_in_regiunea_kiev_30_aprilie_2022.jpg

Case distruse pot fi observate la Irpin, în regiunea Kiev, 30 aprilie 2022.
Clădiri distruse de bombardamentele rusești la Irpin, regiunea Kiev, 30 aprilie 2022.
Sursa imaginii: 
AP Photo/Emilio Morenatti

Armata rusa loveste din nou capitala Ucrainei, Kievul a fost tintit de rachete in timp ce lupte grele continua in Sievierodonetsk, in estul țării. Pe de alta parte Kremlinul a calificat drept o „acțiune ostilă" decizia a trei țări est-europene de a bloca spatiul aerian pentru avionul ministrului rus de externe, care zbura spre Serbia. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute

România este un scut pentru Republica Moldova. Tara nu are nevoie de un ajutor militar, in schimb este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă, spune presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită la Chişinău. El s-a vazut cu presedinta Maia Sandu. Despre concluziile intalnirii , imediat in 40 de minute.

Intensitatea furtunilor care au lovit intreaga tara in ultimele zile devine din ce in ce mai ingrijoratoare. Este ceea ce spune climatologul Roxana Bojariu, care crede ca daca autoritatile nu iau masuri de adaptare la schimbarile climatice, Bucurestiul si alte localitati se vor transforma ireversibil.

Iar premierul britanic Boris Johnson se pregăteşte de moţiune de cenzură, pe fondul erodării susţinerii în propriul partid. Daca pierde votul de incredere va fi destituit.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 iunie 2022