Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciprian Stănescu – Future Summit, viitorul cu accent românesc

foto_ciprian_stanescu.jpg

Ciprian Stănescu
Sursa imaginii: 
Noi venim din viitor

Ciprian vine din viitor. Cine mai este şi Ciprian ăsta ? Ciprian este în primul rând un tip foarte cool. E ceva rar în vremurile astea în care toată lumea se agită alergând după ceva care aleargă mai repede decât noi. Ciprian nu este doar cool ci are şi un simţ al umorului foarte special. 

Vă aduceţi aminte de actorul de comedie Buster Keaton din vremea filmelor mute ? Făcea tot felul de năzdravănii fără să aibă nici o expresie pe faţa lui, de parcă nici un muşchi nu s-ar fi clintit. Dar te uitai la el şi te stricai de râs. Este un talent rar să aduci într-o lume tristă un zâmbet care te deştinde şi te reconectează cu cei din jur. Râsul e o nestemată rară, te aduce mai aproape de tine şi te împacă cu lumea şi cu cei de lângă tine.

Ştim acum despre Ciprian că este un tip cool care are un simt al umorului foarte subtil. Ciprian Stănescu, pe numele lui întreg, are treabă cu viitorul. Este preşedinte la Social Innovation Solutions, o organizaţie care oferă consultanţă asociaţiilor şi companiilor cu impact social, cu trenduri de viitor şi pasionate de inovare. A lucrat 10 ani pentru Institutul Aspen România, a co-fondat Global Shapers Bucharest Hub şi are un curs despre inovaţie socială şi leadership la Academia de antreprenoriat din Bucureşti. L-am invitat la emisiunea « Noi venim din viitor » pentru că astăzi se desfăşoară la Bucureşti evenimentul care îi ocupă o bună parte din viaţa : Future Summit. Este locul în care oamenii din viitor vin în prezentul nostru ca să ne spună şi nouă cum este pe acolo.

Viitorul nu este atât de negru pe cât se chinuie să ni-l prezinte televiziunile şi o bună parte din mass media. Viitorul este plămădit de tehnologie, de proiecte inovante cu impact social care ies din mintea şi sufletul unei generaţii crescută o dată cu internetul şi universul digital. Viitorul e negru doar pentru cei care nu îl înţeleg. Se uită în el şi văd acolo oglindirea propriilor lor spaime. Dar pentru cei care îi înţeleg resorturile intime, viitorul este lumină. Aşa cum au văzut misticii lumina care vine de dincolo de lumea noastră, aşa văd ziua de mâine cei care proiectează în viitor lumina din ei. O parte din aceşti oameni se află astăzi la Future Summit şi ne vom delecta la această emisiune cu Ciprian Stănescu, fondatorul acestui eveniment. Mai multe despre el şi proiectele lui puteţi afla la adresa : socialinnovationsolutions.org

 

 

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor