Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristina Stănciulescu: "Prima regulă a unui interviu este să fii un bun ascultător."

bmw22.jpg

Arta interviului – atelier practic la Fundaţia Calea Victoriei
Fundaţia Calea Victoriei ne invită la un nou curs, propus de Cristina Stănciulescu, jurnalist cu o experienţă în radio şi presă scrisă de peste 25 de ani. A condus revista VIVA! din 2002 până în 2012 ca redactor şef. De atunci până în 2015 a fost publisher pentru revistele glossy Unica, Psychologies, Avantaje, VIVA! Din 2018 scrie şi gestionează editorial propria sa platformă online, cristinastanciulescu.ro, #peopleperson.
Sursa imaginii: 
BMW România / Facebook: Cristina Stănciulescu

Cristina Stănciulescu este un jurnalist cu o experienţă. Din radio, în presă scrisă, și acum online, sunt 25 de ani de activitate jurnalistică făcută cu plăcere și pasiune. A condus revista VIVA! din 2002 până în 2012 ca redactor şef. De atunci până în 2015 a fost publisher pentru revistele glossy Unica, Psychologies, Avantaje, VIVA!. Acum este lector în cadrul Fundației Calea Victoriei, invitandu-vă la un curs din care puteți afla mai multe despre arta interviului.

"Puţini oameni deţin cu adevărat secretul unui interviu bun sau chiar al unei conversaţii cu folos. Da, este o artă, pentru că trebuie să treci de toate zidurile, barierele şi obstacolele pe care interlocutorul tău ţi le pune în faţă sau pe care le are în mod normal. Şi fiecare întrebare este ca o minge trimisă în terenul celuilalt. Dar ai câştigat deja un avantaj al acestui „meci conversaţional” chiar în secunda în care a acceptat să-ţi dea un interviu! Acesta este primul pas. Acceptarea unei întâlniri faţă în faţă. Ce urmează? Ce întrebări pui? De unde ştii ce şi cum să vorbeşti?" Câteva răspunsuri de la Cristina Stanciulescu, în cadrul emisiunii RFI360, iar pe larg, la cursul ei găzduit de Fundația Calea Victoriei, aici