Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 7 iunie 2022

petru_dandea_cartel_alfa_salariu_minim.jpg

Întreprinzătorii au scăpat de legea celor șapte salarii minime. Deocamdată
Întreprinzătorii au scăpat de legea celor șapte salarii minime. Deocamdată
Sursa imaginii: 
RFI

Acord privind salariul minim între Parlamentul European şi statele membre. În Uniunea Europeană  există diferente istorice între statele membre asupra acestui tip de venit, ca sa va faceti o idee, anul trecut, salariile minime se încadrau între 332 de euro în Bulgaria şi 2202 euro în Luxemburg. Ce se va intampla in cazul Romaniei l-am intrebat pe reprezentantul Cartel Alfa, Petru Dandea.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Nouă rundă în conflictul ANRE vs furnizorii de energie electrică. După ce companiile au acuzat Autoritatea și Ministerul Energiei că au întârzieri de 7 luni cu decontările asociate compensărilor și plafonărilor prețurilor la energiei,  ANRE anunță că a identificat 10 companii care au majorat artificial costurile de achiziţie pentru a obține mai mulți bani de la stat. Chiar dacă se confirmă acuzațiile, practicile companiilor sunt perfect acoperite de lege explică expertul EFOR Otilia Nuțu.Ne lamurim in aceasta seara.

Iar Primăria Capitalei neagă că a inițiat sau că susține un proiect privind o taxă de poluare pentru autoturismele care circulă prin centrul Bucureștiului. Presa a scris ca municipalitatea intentioneaza  să instituie in Bucuresti  o zonă cu emisii reduse, pentru o perioadă de șase ani, începând de anul viitor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 iunie 2022