Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dumitru Petreus – Wello.ai, aplicaţia cu care slăbeşte copilul tău (şi tu, dacă vrei)

foto_dumitru_petreus.jpg

Sursa imaginii: 
Mirela Bran / Noi venim din viitor

Astăzi ne vom apleca asupra bunului nostru cel mai de preţ : corpul nostru. Mai avem şi un suflet care, din perspectivă spirituală, este ceva etern. Dar dacă nu am avea un corp limitat în spaţiu şi în timp nu am şti ce înseamnă să-ţi fie cald sau frig, nu am simţi emoţiile care ne răscolesc pe dinăuntru, nu am avea habar de cât de bună este o ciocolata sau o îngheţată. Corpul nostru nu este etern dar este foarte util. Însă de multe ori îl ignorăm. Echilibrul lui este fragil şi defineşte relaţia noastră cu mediul în care trăim.

Procesul prin care corpul intră în relaţie cu mediul pentru a supravieţui se numeşte metabolism. Acest cuvânt vine din greaca veche : « metaballein », care este compus din prepoziţia « meta » (dincolo de ceva) şi verbul « ballein » (a arunca). Metabolismul este schimbul cu ceea ce se află dincolo de corpul tău, cu mediul tău. Metabolismul înseamnă a aduce în tine ceva din afară ta şi a arunca în afară ta resturile de care nu ai nevoie înăuntrul tău.
Corpul tău este în viaţă atâta timp cât se află în relaţie cu mediul în care trăieşte. Mâncarea cu care ne hrănim stabileşte limitele în care corpul nostru îşi găseşte echilibrul. Tot ce bagi în gură se metabolizează şi se transformă în energie. Dar mulţi dintre noi am uitat ce înseamnă să mâncăm sănătos şi nu ştim să îi învăţăm nici pe copiii noştri.
Avem însa un robot care o poate face mai bine decât noi. Aţi auzit bine, un robot inventat de românii de la Wello.ai, o aplicaţie care învaţă copiii obezi şi pe părinţii lor cum să scape de kilogramele în plus.

Am invitat astăzi la emisiunea « Noi venim din viitor » pe Dumitru Petreus, co-fondator şi şef cu operaţiunile la start-up-ul Wello.ai. Este din Cluj, oraşul pe care presa occidentală l-a botezat « noul Silicon Valley al Europei ». Mai multe despre el şi proiectele lui puteţi afla la adresa : wello.ai

Toate edițiile emisiunii Noi venim din viitor: https://www.rfi.ro/tag/noi-venim-din-viitor