Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 15 iunie 2022

emmanuel_macron_romania_franta_rusia_agresor.jpg

Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, înaintea conferinței de presă de la baza militară Mihail Kogălniceanu
Emmanuel Macron și Klaus Iohannis, înaintea conferinței de presă de la baza militară Mihail Kogălniceanu
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, preşedintele Zelenski va trebui să negocieze cu Rusia. Puterile europene vor fi prezente la această masă aducând garanţii de securitate. Este declaratia lui Emanuel Macron facuta la baza aeriana Mihail Kogalniceanu. Liderul de la Paris a dat asigurari ca occidentul va continua să susţina Ucraina militar, economic si  umanitar. Emanuel Macron este astazi la Chisinau, presa franceza avanseaza maine si o posibila vizita la Kiev.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Mai multe organizatii neguvernamentale critica intr-un apel public, solutia premierului Nicolae Ciuca de a cere sprijinul armatei pentru restabilirea circulatiei din zona podului care s-a prabusit in judetul Neamt. ONG-urile considera ca intr-o democratie liberala, problemele civile nu se rezolva cu armata si penalizeaza decizia sefului guvernului de a nu se consulta cu nimeni, pentru o situatie care putea fi rezolvata prin mecanisme civile.

Biserica este obligată de instanță să prezinte sursele de finanțare pentru Catedrala Neamului și nu numai. Inițiatorii proiectului jurnalistic ”Să fie lumină” au câștigat un proces cu Patriarhia Română, care a refuzat anterior să publice datele solicitate în baza legii accesului la informații de interes public. Coordonatorul proiectului  “Sa fie lumina!“, Ovidiu Vanghele, ne-a explicat ce înseamnă verdictul instanței în procesul cu BOR.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 iunie 2022