Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 16 iunie 2022

premierul_italian_mario_draghi_cancelarul_german_olaf_scholz_presedintele_ucrainei_volodimir_zelenski_cel_al_frantei_emmanuel_macron_si_cel_al_romaniei_klaus_iohannis_kiev_16_iunie_2022._.jpg

Premierul italian Mario Draghi, cancelarul german Olaf Scholz, presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, cel al Frantei, Emmanuel Macron si cel al României, Klaus Iohannis, Kiev, 16 iunie 2022.
Premierul italian Mario Draghi, cancelarul german Olaf Scholz, presedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, cel al Frantei, Emmanuel Macron si cel al României, Klaus Iohannis, Kiev, 16 iunie 2022.
Sursa imaginii: 
Ludovic Marin, Pool via AP

Presedintele Klaus Iohannis, alaturi de Emanuel Macron, cancelarul german si premierul italian au mers  la Kiev si in periferia capitalei ucrainene. Cei patru s-au vazut cu presedintele Zelenski care spune din nou ca tara sa are nevoie de armament. Analizam aceasta deplasare impreuna cu profesorul de relatii internationale, Valentin Naumescu.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

”Eu mi-am fortat colegii sa intre in USR, nu sa plece din partid”, este reactia lui Dacian Ciolos dupa ce liderul Uniunii Salvati Romania, Catalin Drula, l-a acuzat ca racoleaza oameni din partidul sau.  Eurodeputatul, demisionar din formatiunea amintita, spune ca noul sau partid- REPER- isi propune sa faca politica in mod onest. Il veti asculta pe Dacian Ciolos in aceasta seara.

Discuții aprinse în coaliția de guvernare privind impozitarea diferențiată și introducerea de noi taxe pentru companii. În căutare de fonduri la buget, Guvernul PSD-PNL-UDMR ia în calcul supraimpozitarea veniturilor mari și a pensiilor speciale, dar și deduceri fiscale pentru salariile sub 4.500 de lei. În plus, impozitul pe clădiri ar urma să se calculeze diferențiat, în funcție de valoarea proprietății. Rata de colectare trebuie imbunatatita, cred economistii, discutam pe larg in aceasta seara.

Si Guvernul adopta ordonanta antispecula. Actul normativ va stabili unele categorii de bunuri şi produse pentru care preţurile nu pot creşte nejustificat. De asemenea, va fi interzisăpăstrarea lor nejustificată în scopul creării unui deficit pe piaţă. Premierul Nicolae Ciucă cere in context si  verificarea preţurilor la carburanţi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 iunie 2022