Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Soley revine în România

soley.jpg

Soley revine în România
În copilărie, artista a început să ia lecții de pian, apoi de compoziție. În 2006 a început să facă parte din trupa indie-folk, Seabear, cântând la pian și backing vocal. În 2010, a lansat primul EP solo, numit "Theater Island".
Sursa imaginii: 
Sóley Stefánsdóttir Facebook

Sóley Stefánsdóttir este cântăreață, compozitoare și multi-instrumentistă din Islanda. În 2018 concerta pentru prima dată în România, iar pe 3 iulie 2022 revine pe scena din Club Control, cântând piese de pe cel mai nou album al ei "Dream Is Murder".

În copilărie, artista a început să ia lecții de pian, apoi de compoziție. În 2006 a început să facă parte din trupa indie-folk, Seabear, cântând la pian și backing vocal. În 2010, a lansat primul EP solo, numit "Theater Island", iar anul următor albumul "We Sink". Pentru cel din urmă, Sóley a primit reacții foarte bune din partea publicului. În 2014 a fost lansat albumul "Krómantík", în care se regăsesc doar compoziții pentru pian. Au urmat "Ask the Deep" (2015), "Don't Ever Listen" (2015), "Endless Summer" (2017), "Harmonik" (2017), "Mother Melancholia" (2021) și "Dream Is Murder" (2022).

Despre acest eveniment, am vorbit în cadrul emisiunii RFI360 cu Razvan Patachi, atent observator al fenomenului underground românesc, autor al blogului criticeyez.com, parte din echipa primului post tv de muzică exclusiv online numit Underdog Station TV, Răzvan fiind parte din echipa ce organizeaza acest eveniment "Alternative • Culture", parte din proiecut Alternative Culture Live Music Sessions.

Pagina Facebook dedicată concertului Soley din Club Control, 3 iulie 2022, aici