Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 20 iunie 2022

carburanti_foto.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Liderul PSD Marcel Ciolacu spune că „trebuie introdusa o plafonare a pretului la benzină și motorină. Tariful carburanților poate fi plafonat pentru o perioadă de 6 luni, care poate fi prelungită  succesiv pentru durate de câte cel mult 3 luni. Social-democratul a mai spus că vrea modificarea Codului Fiscal iar companiile care au avut „venituri excepționale” de pe urma pandemiei și a crizelor de energie și carburanți să depună „un efort”.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Coaliţia Ensemble, favorabilă preşedintelui Emmanuel Macron a suferit o înfrângere usturătoare in alegerile legislative. Ea nu a reuşit să obţină majoritatea absolută, fiind obligată pentru viitorii 5 ani să-şi găsească aliaţi pentru a putea aplica reformele promise de seful statului. Cu cine şi în ce condiţii, va putea fi guvernată F ranta discutam in aceasta seara…

Începând cu 1 august, Veronica Dragalin, in prezent procuror în SUA, își va începe activitatea în calitate de șefă a Procuraturii Anticorupție de la Chișinău. Șefa statului, Maia Sandu, spune într-un interviu la RFI că așteptările pe care le are ea, dar și cetățenii de la noul procuror șef sunt foarte mari, întrucât sunt multe acte de corupție mare care rămân în continuare neinvestigate.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 iunie 2022