Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miecuri , 22 iunie 2022

scadere_pret_carburanti.jpg

Reducerile de taxe ar putea fi însă parțial anulate de efectul creșterii barilului de petrol
Acciza la carburanți va fi micșorată
Sursa imaginii: 
RFI

Liderii coaliției au ajuns la un acord privind prețul carburantilor și vor anunța maine compensarea parțială a prețului la pompă. Intre timp, contrele dintre liberali si social-democrati privind tarifele la combustibii continua. Imediat argumentele presedintelui Senatului, Florin Citu.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Deputaţii au votat dreptul victimelor violenţei domestice de a avea acces la locuinţele de necesitate sau la cele sociale. Pasul este esential avand in vedere ca acum  locuințele alocate  special acestei categorii nu acoperă nici 1% din necesarul din țară spune la RFI deputata USR, Oana Țoiu, una dintre inițiatoarele proiectului legislativ. Un interviu in aceasta seara..

Iar Franța este favorabilă unei apropieri între NATO și Uniunea Europeană. Președintele  Emmanuel Macron l-a primit la Palatul Elysée pe  secretarul general al NATO si a  pledat pentru ideea ca Alianța să integreze ideea de apărare europeană. Macron nu mai vorbește de «moartea cerebrală» a NATO ci mai degrabă de un electroșoc aplicat Alianței odată cu invazia rusă a Ucrainei.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 iunie 2022