Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 24 iunie 2022

ucraina_moldova_candidate_aderare_ue.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Comisia Europeană

Patru luni de la declansarea razboiului in Ucraina, Uniunea Europeana recunoaste Kievul si Chisinaul  drept  candidati la aderare. Pe front, trupele ucrainene sunt nevoite sa se retraga din Severodonetk. Rușii au reușit să cucerească peste jumătate din orașele din regiunea Donețk, iar forțele ucrainene sunt încercuite la Lîsîceansk. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute

In contextul discutiilor din Coalitie privind modificarea Codului Fiscal, mediul de afaceri vine cu propriile recomandari si sugereaza menţinerea unei cote unice de impozitare, reducerea reală a evaziunii fiscale şi creşterea colectării taxelor precum şi reevaluarea cadrului în care sunt utilizate microîntreprinderile şi PFA-urile în România.

Germania analizează posibilitatea de a reutiliza parțial gazoductul Nord Stream 2 pentru transportul de gaz natural lichefiat. Germania a trecut la nivelul de alarma după scăderea drastică a livrărilor de gaze ruseşti prin gazoductul Nord Stream.

Iar Partidul Conservator de guvernământ din Marea Britanie a pierdut două circumscripții pe care le deținea în Camera Comunelor în urma unor alegeri parțiale. Rezultatul este considerat  o lovitură politică pentru prim ministrul Boris Johnson, care însă refuză în continuare să demisioneze.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 iunie 2022