Actualitatea de luni, 27 iunie 2022

original_n_ciuca.jpg

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: De mai bine de două luni România este "acasă" pentru sute de mii de copii, femei, persoane în vârstă care au fugit din calea razboiului.
Prim-ministrul României Nicolae-Ionel Ciucă
Sursa imaginii: 
gov.ro

Nu apar taxe noi dar se elimina o parte din exceptiile din Codul Fiscal. Sunt masuri agreate in coalitie. Guvernul creste impozitul pe dividende de la 5 la 8%. TVA pentru bauturile cu zahar creste la 19 procente. Cresc accizele la alcool si tutun si impozitele la jocurile de noroc.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Avem cea mai mare rata de promovare la bacalaureat din ultimii 10 ani. Pe de alta parte, anul acesta au fost cu 40.000 de elevi mai putin inscrisi la examen. Punem aceste cifre in oglinda, le comenteaza expertul in educatie Marian Stas.

Noi demisii din USR. Cel mai recent nume care lasa Uniunea pentru partdiul lui Ciolos este Ioana Mihaila, fost ministru al Sanatatii. Prasedintele interimar al USR, Catalin Drula, considera ca formatiunea REPER nu ar nici un sens politic. Argumentele sale intr-un interviu in 40 de minute.

Iar la summitul G7 care a inceput in Germania, liderii celor mai puternice tari promit sa ramana uniti in fata Rusiei si analizeaza noi sanctiuni la adresa Moscovei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 iunie 2022