Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 30 iunie 2022

laura_kovesi_parchetul_european.jpg

Parchetul European condus de Laura Codruța Kövesi și-a prezentat primul bilanț de activitate
Sursa imaginii: 
RFI Romania (arhivă)

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, anunță că analizează o posibilă sesizare la Comisia Europeană din cauza modului în care a fost transpusă directiva privind avertizorul de integritate. In urma plangerii, ar putea fi activat mecanismul de condiționare a fondurilor europene de statul de drept.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Judecatoria Iasi emite o hotarare fara precedent. Magistratii au cerut publicației Reporter de Iași să își dezvăluie sursele în cazul unei serii de anchete care vizau activitatea de la Spitalul de Neurochirurgie. Centrul pentru Jurnalism Independent avertizează: protecția surselor jurnaliștilor în România este în pericol. Solicitarea ignoră deciziile CEDO care afirmă că protecția surselor este una dintre condițiile de bază pentru libertatea presei.

Din 2035, toate automobilele care vor circula pe șoselele UE vor fi 100% electrice. Asta, după ce cele 27 de state membre au aprobat proiectul Comisiei de a reduce la zero emisiile de CO2 la maşinile noi din Europa. In România, se fac pași constanți în privința achiziției de mașini electrice și asigurării infrastructurii necesare, spune consultantul in energiile verzi, Oraan Mărculescu.

Iar Salah Abdeslam, principalul acuzat la  procesul atentatelor din 13 noiembrie 2015 din Paris si Saint Denisa fost condamnat la închisoare pe viaţă fără posibilitate de eliberare conditionata.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 iunie 2022