Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 iulie 2022

bilant_covid_infectari.jpg

Bilanțul Covid-19 este în scădere în România
Bilanțul Covid-19 este în scădere în România
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Numărul de noi cazuri de COVID-19 s-a dublat în ultima săptămână față de cea precedentă. Cele mai multe sunt in Bucuresti. Estimările pesimiste indică 10.000 de îmbolnăviri pe zi, iar acest vârf s-ar putea inregistra în România în a doua jumătate a lunii august, transmite Ministrul Sănătății. Alexandru Rafila a sustinut astazi o conferinta de presa, va spunem concluziile in 40 de minute.  

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Situatia presei independente din Romania ne pune in randul statelor care se confrunta cu probleme legate de libertatea presei, indica o analiza Euractiv. Publicatia europeana prezinta principalele cazuri de intimidare si amenintare la adresa ziaristilor independenti din Romania. In context, punctam decizia USR de a contesta la CCR  legea avertizorului de integritate criticata atat de societatea civila cat si de  sefa Parchetului European, Laura Codruta Kovesi.  

 Rusia a preluat controlul in Lugansk si îşi îndreaptă acum atenţia spre regiunea Doneţk. Dupa ce au cucerit Sieverodonetk si Lysychansk, forțele Moscovei intentioneaza sa avanseze spre Kramatorsk și Sloviansk. Ne vom intoarce, Ucraina nu renunta la nimic transmite presedintele Volodimir Zelenski.  Intre timp, steagul ucrainean a fost arborat din nou pe Insula Serpilor dupa ce rusii s-au retras de acolo saptamana trecuta.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 iulie 2022