Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 7 iulie 2022

demisie_boris_johnson.jpg

Boris Johnson își dă demisia din funcția de lider al conservatorilor
Sursa imaginii: 
AP PHOTO/ Mary Turner

Boris Johnson a anunţat că a decis să demisioneze din funcţia de prim-ministru şi de lider al Partidului Conservator, dar vrea să conducă până în toamnă Guvernul interimar şi a numit o echipă guvernamentală de tranziţie, ceea ce ar putea declanşa noi proceduri pentru înlăturarea de la putere.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina, armata lui Vladimir Putin a intrat într-o pauză operațională. Concluzia îi aparține Institutului pentru Studiul Războiului din Washington. „Această pauză operațională are scopul de securizare a teritoriilor cucerite, dar și de refacere a trupelor și a proviziilor”, explică la RFI colonelul în rezervă Ion Petrescu. El crede ca Putin dă semne că nu se va mulțumi doar cu estul Ucrainei.

Franța s-ar putea confrunta cu o lipsă de profesori la începutul viitorului an școlar. Concursurile pentru ocuparea posturilor disponibile nu au atras doritori iar salariile nu-i încurajează pe debutanți să-și dorească aceste locuri de muncă. In campanie pentru al doilea mandat, Emanuel Macron promitea că de anul viitor, salariul unui profesor debutant va fi de 2000 de euro net. 

Iar noile norme care îmbunătățesc siguranța rutieră și care permit circulația vehiculelor complet autonome în Uniunea Europeană au  intrat  în vigoare. Vor fi masini mai sigure, dar si mai scumpe, explica Dan Vardie, presedintele și fondatorul juriului european AutoBest.    

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 iulie 2022