Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 11 iulie 2022

original_vizita_vp_sua_11_martie_2022_571.jpg

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, 11 martie 2022
Sursa imaginii: 
presidency.ro

25 de ani de la lansarea parteneriatului strategic cu Statele Unite. Preşedintele Klaus Iohannis spune că România a demonstrat voinţa şi capacitatea de a contribui semnificativ la obiectivele comune si a devenit cel mai constant şi de încredere aliat al Americii în regiune. Imediat analiza profesorului de relatii internationale, Valentin Naumescu, despre relatia Bucuresti-Washington.

sumarul emisiunii 40 de minute

USR ar accepta sa revina la guvernare insa numai daca ar detine functia de premier. O spune Catalin Drula, proaspat ales presedinte al formatiunii. „Pentru noul lider al USR, va fi esențial să se delimiteze ca mesaj de partidul extremist AUR”, spune politologul Cristian Pîrvulescu. O altă problemă pe care o va intampina Drula este lupta pentru electorat cu partidul REPER, înființat de Dacian Cioloș.

Aproape 15.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultima săptămână. E o creştere aşteptată,  situaţia va dura 4-5 săptămâni, spune ministrul Sanatatii care mai anunta ca incepînd de maine vor fi reluate raportările zilnice.

Si, intr-o reactie la dezvăluirile Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii, compania Uber admite ca practicile din trecut nu erau conforme cu actualele valori dar acum firma s-a schimbat. Ancheta de presa arată cum a crescut compania în primii ani, folosind metode ilegale, lobby puternic și relații apropiate cu politicienii, inclusiv cu Emanuel Macron pe cand acesta era ministru al economiei.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 iulie 2022