Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 12 iulie 2022

Schimbari majore in educatie care se vor aplica din toamna anului viitor. Liceele vor putea organiza propriile examene de admitere, structura examenului de bacalaureat se modifică, unele materii nu vor mai avea note ci calificative iar salariile profesorilor debutanți cresc cu 43%.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Inflatia in iunie trece si de pragul de 15%, cartofii, uleiul si gazele au contribuit la depasirea acestui prag, potrivit INS. Inflatia mai poate creste cateva luni, dupa care sunt sanse sa scada, explica presedintele CFA Romania, Adrian Codirlasu.

Revenirea la obligativitatea purtarii mastii in anumite spatii publice nu poate fi exclusa, spune fostul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru, in conditiile in care bilantul infectarilor se dubleaza de la o saptamana la alta.  Presedintele Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor mai crede ca educatia sanitara a populatiei inca lasa de dorit dupa doi ani de pandemie.

Iar Croatia va adera la zona euro la 1 ianuarie 2023. Consiliul Uniunii Europene a adoptat actele juridice necesare pentru a-i permite Zagrebului sa introduca moneda unica de anul viitor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 iulie 2022