Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 13 iulie 2022

scoala.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay (ilustrație)

Ne uitam odata in plus la propunerile de reforma din sistemul de invatamant. Astazi avem perspectiva elevilor. Ei spun ca Legile educației aduc schimbări benefice, dar trebuie finanțate pe măsură.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Spitalele ar putea fi inundate de pacienti covid in perioada urmatoare, spune deputatul USR Adrian Wiener, vicepresedinte al Comisiei de Sanatate. Medicul parlamentar sustine ca Romania este in plin val sase al pandemiei si crede ca numarul real de infectari este mult mai mare decat cel prezentat de autoritati.  

Zeci de ucraineni pentru care Iașul a devenit acasă apeleaza la Centrul de consiliere și informare pentru familiile refugiate. Este o inițiativă a organizației Salvați Copiii. Odata ajunsi la noi, cei fugiti din calea razboiului nu știu cum să caute un loc de muncă, nu au informații despre sistemul de educație sau  accesează greu sistemul medical.

Si, al treilea raport despre statul de drept în UE a fost publicat astăzi de Comisia Europeană.  România face progrese mari privind reforma justiției și combaterea corupției la nivel înalt, dar ca și alte state prezintă un deficit democratic privind presa finanțată din banii publici. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 iulie 2022