Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 15 iulie 2022

gaze_spania.jpg

Uzina de regazificare Enagas, portul Barcelona, Spania, 29 martie 2022
Sursa imaginii: 
AFP - JOSEP LAGO via rfi.fr

Va fi o iarnă foarte complicată, în care trebuie luate în calcul mai multe scenarii, cel mai rău fiind acela în care se întrerup toate fluxurile de gaze din Federația Rusă către Europa, spune ministrul energiei, Virgil Popescu. Deja Comisia Europeana a recomandat ca temperatura in institutiile publice sa nu treaca de 19 grade in timpul iernii iar aerul conditionat  să nu fie setat la o temperatură mai mică de 25 de grade, vara.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Cea de-a doua reuniune a Platformei de sprijin pentru R.Moldova, inițiată de Germania, Franța și România, a avut loc astazi la București. Prezent la eveniment, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a anunțat că țara sa va oferi Chisinaului  un grant în valoare de 77 mln de euro.

Cei cinci candidați rămași în cursa pentru postul de lider al Partidului Conservator britanic vor participa la o serie de dezbateri televizate. Săptămâna viitoare vor fi aleși cei doi candidați dintre care membrii de partid vor alege noul lider care-l va înlocui pe Boris Johnson în funcția de prim ministru.  

Liceenii români sunt cei mai buni tineri matematicieni ai Europei. Lotul național a obținut primul loc în Europa și locul 5 la nivel mondial la Olimpiada de Matematică de la Oslo.  In context, profesorul Radu Gologan, președinte al Societății de Științe Matematice din România avertizeaza ca 80% dintre elevii de exceptie ai tarii pleacă în alte state.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 iulie 2022