Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Woman in Music Business", program de mentorat dedicat femeilor din industria muzicală românească

mentorat.jpg

Women in Music Business Mentorship Program
Înscrierea în programul Women in Music Business Mentorship Program este gratuită. Înscrierile se vor desfășura în perioada 30 mai – 7 august, iar numele celor 10 participante selecționate pentru participarea în proiect se vor anunța în data de 7 septembrie. Programul va consta în participarea la sesiuni one-to-one cu mentorii, întâlniri de grup, workshop-uri și paneluri pe diverse teme legate de industria muzicală.
Sursa imaginii: 
Women in Music Business Mentorship Program

Până pe 7 august, femeile aflate la începutul carierei lor în music business se pot înscrie în programul Women în Music Business Mentorship Program – programul de mentorat dedicat femeilor din industria muzicală din România. Sunt 10 femei-lider din industria muzicală ce vor ghida 10 femei la început de drum, pe diverse teme legate de industria muzicală. Programul a debutat anul trecut sub numele de MEWEM Romania, ca parte a proiectului european MEWEM Europe. Ca urmare a feedback-ului foarte bun, organizatorii și-au propus să-l continue și în acest an, pe forțe proprii sub denumirea de Women în Music Business Mentorship Program.

Cu toate că scena românească se bucură de prezența multor artiste, mediul antreprenorial din spatele scenei este încă dominat de bărbați. Candidatele care doresc să cunoască provocările industriei muzicale romanești vor avea parte, prin programul de mentorat, de sesiuni one-to-one cu mentorii, întâlniri de grup, workshop-uri și paneluri pe diverse teme ce țin de industriile culturale și creative.

Iulia Pop lucrează în industria muzicală din România de mai bine de 10 ani. Este co-fondator al agenției de management, booking și PR Overground Music care reprezintă unele dintre cele mai mari nume ale scenei românești de alternativ, precum și câțiva dintre cei mai importanți artiști în ascensiune din această zona. Portofoliul agenției include trupe ca byron, The Mono Jacks, Robin and The Backstabbers, Lucia, Grimus, Jurjak, Rockabella, Dimitri's Bats, Eyedrops. Iulia coordonează campaniile de comunicare, activitățile de PR și social media ale artiștilor din portofoliu și dezvoltă proiecte ale agenției pentru diverse programe de finanțare. Este unul dintre mentorii programului Women in Music, dar și co-organizator și manager de comunicare al conferinței Mastering The Music Business, cea mai mare conferință dedicată industriei muzicale din România.

Mentorii ediției 2022 a Women în Music Business Mentorship Program sunt: Alina Manole, Anamaria Hâncu (SAGA Festival // INNA, Antonia & Delia), Anca Lupeș (Indiero // MMB // Star Management), Gilda Comârzan, Ioana Chereji (UNTOLD & Neversea), Iulia Pop (Overground Music), Laura Coroianu (EMAGIC), Mara Ciama (Irina Rimes, Vanotek & Dara), Olga Juverdeanu (Global Records), Roxana Alexandru (Romanian Artists Agency).

Înscrierea în program este gratuită. Înscrierile se vor desfășura în perioada 30 mai – 7 august, iar numele celor 10 participante selecționate pentru participarea în proiect se vor anunța în data de 7 septembrie. Women in Music Business Mentorship Program este organizat de Asociația Women in Music România și este susținut de Asociația RAW Music. Mai multe amănunte, aici https://www.womeninmusic.ro/