Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra: Maigret intră pe ecrane din 26 august

maigret_ro_1200x630_02.jpg

Sursa imaginii: 
Transilvania Film

Cel mai recent film al regizorului Patrice Leconte îl readuce pe marile ecrane pe celebrul comisar parizian din bestsellerurile polițiste ale lui George Simenon: Maigret.

În 1953, o tânără necunoscută îmbrăcată într-o rochie elegantă de seară este găsită fără suflare într-o piață din Paris. În absența vreunui martor și fără posibilitatea de a-i afla identitatea, comisarul Maigret încearcă să înțeleagă circumstanțele misterioase în care a murit victima și să facă lumină într-un caz care-i trezește amintiri dureroase.

O ecranizare a uneia dintre cele mai personale investigații ale lui Maigret în care, dincolo de atmosfera și personajele unui thriller clasic, facem cunoștință cu trecutul comisarului, umanitatea și obsesiile lui. Maigret a fost prezentat în premieră națională la ediția din 2022 a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Din distribuție fac parte Gerard Depardieu, Jade Labeste, Melanie Bernier, Aurore Clement, Andre Wilms și Herve Pierre. Am stat de vorba cu tanara actrita franceza Jade Labeste despre acest prim rol important din cariera sa.

 

Toate edițiile emisiunii Zebra: https://www.rfi.ro/tag/zebra

 
Emisiunea Zebra din 23 august 2022, prima parte