Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 6 septembrie 2022

cum_reduce_consum_energie_romania.jpg

Europenii caută soluții pentru a reduce consumul de energie electrică
Europenii caută soluții pentru a reduce consumul de energie electrică
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Un nou schimb de replici intre PSD si PNL pe tema ANRE. Liberalii cer demiterea conducerii Autoritatii dupa ce aceasta a criticat ordonanta pe energie, recent adoptata de Guvern. Social-democratii raspund si amintesc că mandatul conducerii ANRE se termină oricum luna viitoare. Marcel Ciolacu anunta in context ca ordonanta va fi corectata in Parlament ca sa cuprinda tarife plafonate si pentru serviciile publice si biserici.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Un alt schimb de replici ii are ca protagonisti pe actualul si un fost ministru al Justitiei. „A lega legile justiţiei de intrarea în Schengen şi a grăbi acest proces legislativ sub acest pretext, cred că este profund greşit. Legile ar fi trebuit să fie trimise în Parlament însoţite de avizul Comisiei de la Veneţia”, ii transmite Stelian Ion lui Cătălin Predoiu.

 Beneficiind de sustinerea declarata a predecesorului sau si învestita de Regina, noul premier britanic Lizz Truss sustine la Londra un prim discurs unde isi va prezenta prioritatile si echipa.

Si, cu rachete si munitie achizitionate din Coreea de Nord, potrivit serviciilor secrete americane, Rusia se repozitioneaza pe frontul de sud, ca urmare a ofensivei ucrainene. Pe de alta parte, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică a prezentat  astazi un raport cu privire la situaţia de la centrala nucleară din Zaporojie in care cere masuri urgente pentru prevenirea unui accident nuclear.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 septembrie 2022