Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 7 septembrie 2022

gaze_naturale.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay

Comisia Europeană va propune o plafonare a prețului la gazul rusesc, alături de măsuri care includ o reducere obligatorie în Uniunea Europeană a consumului de electricitate în orele de vârf . Președintele Vladimir Putin a amenințat mai devreme că va întrerupe livrările de energie dacă vor fi impuse plafoane de preț pentru exporturile de petrol și gaze ale Rusiei.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Ungaria sustine aderarea Romaniei la Schengen, Bucurestiul poate conta pe sprijinul nostru, transmite presedinta Ungariei, Katalin Novak aflata in vizita oficiala la Bucuresti. Deplasarea are loc in contextul tensionat creat in iulie de declaratiile pe care premierul maghiar le-a facut la Baile Tusnad, considerate rasiste si xenofobe si pentru care seful statului a cerut explicatii de la UDMR. 

Conturile Blue Air au fost deblocate insa readucerea in tara a celor peste 2000 de romani care au cerut sprijin consulatelor dupa ce operatorul si-a anulat toate zborurile, nu va fi un proces simplu. Mecanismul presupune o colaborare intre Ministerul de Externe, care va strânge solicitările de sprijin și le va transmite către cel al Transporturilor și Tarom, care vor organiza acțiunile de repatriere. Ce se intampla acum decredibilizeaza intreaga industrie, spune consultantul in turism Razvan Pascu care crede ca cel mai probabil, cei pagubiti nu isi vor primi banii inapoi.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 septembrie 2022