Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 8 septembrie 2022

ramane_romania_energie_otilia_nutu.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

In contextul anuntului facut ieri de CE care propune plafonarea pretului la gazul rusesc si consum de curent obligatoriu redus in statele membre in orele de varf, premierul transmite ca deocamdata nu exista riscul ca Romania sa ramana fără energie. Seful guvernului adauga insa ca trebuie să fim pregătiţi, inclusiv pentru cel mai negru scenariu.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un exemplu concret vine de la Iasi, acolo unde facturile la încălzirea și iluminatul public în această  iarnă vor costa peste o sută de milioane de euro din bugetul primăriei, anunta primarul Mihai Chirica. Cât privește economiile, edilul  spune ca sunt sanse mari ca primăria sa nu mai fie incalzita decat precar dar școlile, spitalele și iluminatul public rămân prioritare. 

Consiliul Concurentei pledeaza pentru reglementari pe piata suplimentelor alimentare, una care in Romania a explodat. Medicii atrag atentia ca vorbim de produse care nu trateaza si nici nu vindeca o boala dar cu toate acestea , piata e impanzita de reclame cu suplimente pentru diverse afectiuni grave iar vanzarile sunt in crestere.

Iar presedintele Vladimir Putin cere renegocierea acordului privind exportul de grane din Ucraina. El acuza faptul ca cerealele nu ajung la tarile

 

sarace, asa cum stabileste intelegerea, ci  in statele europene.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 septembrie 2022