Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ana Maria Brânză: "Poți să faci performanță bucurându-te de ceea ce faci!"

anamariabranza.jpg

Ana Maria Brânză Popescu
Cu toate că a renunțat la sportul de performanta în decembrie 2021, Ana Maria Brânză nu lipsește din viață publică, încercând să motiveze și să susțină diferite cauze și inițiative. Calare în deschiderea Campionatului Balcanic de Sărituri peste Obstacol de la Snagov, susținând primul centru de #edutainment, adică învățare prin joacă, din România și cel mai mare din Europa de Est, sau răspunzând la provocarea lansata de proiectul I Love Failure, unde a trebuit să vorbească despre ... eșec.
Sursa imaginii: 
Ana Maria Brânză Popescu

Aceasta este explicația simplă a sportivei Ana Maria Brânză, de cinci ori cea mai bună spadasină a lumii, pentru varietatea de medalii câștigate de sportivii români în vara lui 2022. Are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur şi două de argint), 7 la mondiale şi 13 la europene, alături de numeroase Cupe Mondiale câştigate, Ana Maria Brânză Popescu este cea mai titrată scrimeră din România.

Nu este de mirare că Ana Maria Brânză Popescu a ajuns una din cele cinci portrete realizate în cadrul proiectului "Românce de Poveste", proiect inițiat de platforma online A Fost Odată. Proiectul include o expoziție interactivă și incluzivă care poate fi vazuta până pe 18 septembrie la mansarda Casei Filipescu-Cesianu (Muzeul Municipiului București) de pe Calea Victoriei. O expoziție ce aduce în atenție cinci povești dedicate femeilor de ieri și de azi, care au fost deschizătoare de drumuri, cinci femei-simbol care au pus România pe harta lumii. Ecaterina Teodoroiu, Sofia Nădejde, Smaranda Brăescu, Haricleea Darclee și, nu în ultimul rând, Ana Maria Brânză.

În interviul acordat emisiunii RFI360 am vorbit despre povestea Anei Mariei Branza, dar am salutat și performanțele recente ale sportului romanesc. Aur, argint, bronz, tenis, înot, canotaj, sunt doar câteva reușite recente care au dus România pe podium, în diferite competiții din toată lumea. Cu toate că a renunțat la sportul de performanță în decembrie 2021, Ana Maria Brânză nu lipsește din viață publică, încercând să motiveze și să susțină diferite cauze și inițiative. Calare în deschiderea Campionatului Balcanic de Sărituri peste Obstacol de la Snagov, susținând primul centru de #edutainment, adică învățare prin joacă, din România și cel mai mare din Europa de Est, sau răspunzând la provocarea lansata de proiectul I Love Failure, unde a trebuit să vorbească despre ... eșec.