Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ONG: Raportul Președinției privind schimbările climatice este un strigăt de ajutor

ong_raport_presedintie_schimbari_climatice.jpg

Schimbările climatice, dezbateri la nivel internațional și, mai nou, în România
Schimbările climatice, dezbateri la nivel internațional și, mai nou, în România
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Președinția României a lansat în dezbatere publică un raport privind schimbările climatice. Un document util în contextul crizei energetice din prezent, care pare să fi pus între paranteze ambițiile climatice ale Uniunii Europene și implicit ale României.

Invitata lui Cosmin Ruscior la Planeta Verde este președinta Fundației Terra Mileniul III, Lavinia Andrei.

Președintele Klaus Iohannis a lansat în dezbatere publică raportul ”Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România”.

Documentul identifică mai multe deficiențe, cum ar fi lipsa fundamentării politicilor publice pe date și pe evidență științifică, nevoia de îmbunătățire a capacității administrative a autorităților la nivel central și local și deficiența de informare publică despre fenomenul și impactul schimbărilor climatice.

Cât de util este demersul Președinției, cum ar trebui să arate o strategie pentru schimbări climatice și ce propuneri va face Terra Mileniul III?

 

Ediții anterioare ale emisiunii: https://www.rfi.ro/tag/planeta-verde

 
Emisiunea Planeta Verde din 12 septembrie 2022. Invitată: Lavinia Andrei. Tema: raportul Președinției privind schimbările climatice