Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 21 septembrie 2022

Președintele Federației Ruse

Președintele Federației Ruse
Ziua lui Putin nu a fost sărbătorită cu fast deoarece nu s-a dorit ca lumea să reparce că președintele este de mult pensionar.
Sursa imaginii: 
Mikhail Metzel SPUTNIK/AFP via France24

Comunitatea intenațională a reacţionat după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat într-un discurs, sustinut in aceasta dimineata, o mobilizare parţială în războiul din Ucraina şi a acuzat Occidentul de „şantaj nuclear“. Liderul de la Kremlin a afirmat, totodată, că susține referendumurile pe care separatiștii din Donbas, Zaporojie si Herson vor să le organizeze pentru alipirea la Rusia.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Reforma teritoriala ajunge din nou pe masa autoritatilor. Neacceptata in mod real de partide, pentru ca asta le-ar subtia rezerva de cadre din teritoriu, reforma vizeaza infiintarea unor consortii administrative, adica asocierea voluntara dintre doua sau mai multe localitati invecinate care sa ofere la comun servicii publice. Dupa aprobarea in Guvern, proiectul legislativ va intra in dezbaterea Parlamentului.  Sorin Ionita, de la Expert Forum despre sansele de reusita.

A „înghițit” până în opt ani, în jur de 10 milioane de euro și nu e gata. Mai are nevoie de aproximativ 20 de milioane de euro pentru dotări și totul depinde de PNRR. Este povestea noului corp de clădire al Spitalului de copii din Timișoara, instituție sanitară care funcționează, în prezent, în mai multe imobile. Duminică noapte, într-unul dintre ele a avut loc un incident în urma căruia zeci de copii au fost evacuați.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 septembrie 2022