Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 26 septembrie 2022

giorgia_meloni.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Giorgia Meloni

Extrema dreaptă și-a revendicat victoria în alegerile legislative din Italia. Giorgia Meloni este pe cale să devină prima femeie premier, care va conduce cel mai de dreapta guvern italian de după al Doilea Război Mondial. Incepe o perioada complicata pentru formarea echipei care va guverna.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Rusii continua sa fuga de mobilizare. Aproape 17.000 de cetateni  au trecut frontiera în Finlanda in acest weekend, In context, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că țara sa ar putea retrage cetățenia celor care merg să lupte pentru Rusia, în Ucraina.

Omul de afaceri rus și aliatul lui Vladimir Putin, Evgheni Prigojin, a admis că a fondat grupul de mercenari Wagner și a confirmat prezența acestuia în țări din America Latină și Africa. Este prima confirmare publică a acestei legături pe care Prigojin, supranumit  "Bucătarul lui Putin", a negat-o anterior. Grupul Wagner este suspectat de mai mulţi ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operaţiuni.

REPER și USR cer demisia ministrului Educației dupa o  acuzatie de plagiat care il vizeaza. Dezvaluirea a fost facuta de jurnalista de investigatii Emilia Sercan, de la portalul Press One. Sorin Cimpeanu reactioneaza si spune ca obiectivul principal al acestui articol este blocarea legilor educatiei. 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 septembrie 2022