Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bucharest Photofest 2022: Expoziții și dezbateri, ateliere practice, proiecții și instalații video, dar și concerte live

bucharestphotofest.jpg

Bucharest Photofest 2022
Bucharest Photofest își propune să fie cel mai important festival de fotografie din România, ce transformă fotografia într-un instrument de educație vizuală și şi-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale şi relevante repere din fotografia autohtonă şi internaţională
Sursa imaginii: 
Vladimir Gheorghiu / Bucharest Photofest Facebook

Din 1 octombrie, Capitala găzduiește o nouă ediție a Bucharest Photofest. Evenimentul, ajuns la cea de-a șaptea ediție, și-a asumat încă de la început misiunea de a face conexiunea publicului cu unele dintre cele mai importante, actuale și relevante repere din fotografia autohtonă și internațională. Pentru a discuta despre ediția 2022 a Bucharest Photofest, în RFI360 a venit Răzvan Patachi, parte din echipa care pune în mișcare acest eveniment.

Ediția 2022 a Bucharest Photofest se desfășoară în perioada 1 – 9 octombrie în mai multe spații și reunește în cele 9 zile aproximativ 30 de evenimente grupate într-o temă – Trust / Încredere: expoziții, proiecții de film, showcases, discuții și dezbateri, ateliere practice, proiecții și instalații video, dar și concerte live. Toate evenimentele din program sunt cu intrare liberă pentru public, iar participarea la ateliere se realizează pe bază de înscriere. 

Ediția de anul acesta pune accentul pe multă interacțiune, exemple în acest sens sunt atelierele practice despre fotografie, dar și despre videografie, plimbările în oraș pentru fotografie urbană și, mai ales, în prima zi de festival un eveniment special are loc la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București intitulat „Perspective și imagini în medium format și large format” și susținut de profesori ai universității de la secția fotografie. Suntem alături și de copiii refugiați din Ucraina, iar alături de Salvații Copiii România avem incluse în program evenimente dedicate acestora.

La această ediție de festival unul dintre invitații de marcă este artistul Sigurður Ólafur Sigurðsson (Islanda) care va susține o prezentare despre activitatea sa de fotojurnalist și bogata sa experiență în zona fotografiei documentare. O prelegere de maximă importanță este susținută de specialiștii, curatorii și fotografii italieni Alessandra Capodacqua, Donata Pizzi, Steve Bisson cu titlul Empowering the Female Gaze.

Bucharest Photofest își propune să fie cel mai important festival de fotografie din România, ce transformă fotografia într-un instrument de educație vizuală. Dincolo de faptul că este un proiect cultural prezentat într-un concept coerent articulat, fotografia devine în contextul Bucharest Photofest şi pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualităţii socio-politice şi cultural-umane, astfel, fotografia devenind un instrument de educaţie vizuală. 

Un proiect Alternative-Culture.com. Programul complet pe: www.bucharestphotofest.ro sau www.fb.com/bucharestphotofest