Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 28 septembrie 2022

vot_la_donetk_in_donbas_ucraina_27_septembrie_2022.webp

Vot la Donetk, în Donbas, Ucraina, 27 septembrie 2022.
Vot la Donetk, în Donbas, Ucraina, 27 septembrie 2022.
Sursa imaginii: 
AP

Liderii separatişti din Lugansk şi Herson îi cer lui Vladimir Putin anexarea acestor teritorii la Rusia, la o zi dupa rezultatele unor referendumuri considerate ilegale si nerecunoscute de comunitatea internationala. Pe de alta parte, UE transmite ca va avea  o reacţie "solidă şi unitară" faţă de perturbarea infrastructurii energetice, dupa sabotarea gazoductelor din Marea Baltica.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Protest la Ministerul Educației, unde în jur de 20 de persoane au cerut demisia lui Sorin Cîmpeanu, dupa ce o ancheta a jurnalistei Pressone, Emilia Sercan, arată că acesta a plagiat un curs universitar. In paralel, ministrul posteaza pe Facebook o scrisoare laudativa la adresa sa, semnata de Ioan Pleşa, unul dintre profesorii universitari al căror nume este acuzat că l-a înlocuit in respectivul curs.

Dupa votul final dat ieri in Camera Deputatilor, prin care salariile alesilor locali vor fi majorate, PSD justifica prin faptul ca acestia trebuie sa fie platiti daca vrem sa fie performanti. O reactie din zona societatii civile atrage atentia ca aceasta majorare este un cadou facut de coalitie clientelie sale politice. In aceasta seara, argumentele lui Ovidiu Voicu, director executiv al Centrului pentru Inovare Publica.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 septembrie 2022