Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra: Despre Bucharest Photofest

photofest_1.jpg

Sursa imaginii: 
Photofest

Ediția de anul acesta a Bucharest Photofest se desfășoară în perioada 1 - 9 octombrie în mai multe spații din București și reunește în cele 9 zile aproximativ 30 de evenimente grupate într-o temă – Trust / Încredere: expoziții, proiecții de film, showcases, discuții și dezbateri, ateliere practice, proiecții și instalații video, dar șiconcerte live. Toate evenimentele din program sunt cu intrare liberă pentru public, iar participarea la ateliere se realizează pe bază de înscriere.

Ediția de anul acesta pune accentul pe multă interacțiune, exemple în acest sens sunt atelierele practice despre fotografie, dar și despre videografie, plimbările în oraș pentru fotografie urbană și, mai ales, în prima zi de festival un eveniment special are loc la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale" din București intitulat „Perspective și imagini în medium format și large format" și susținut de profesori ai universității de la secția fotografie.

Unul dintre invitații de marcă este artistul Sigurður Ólafur Sigurðsson (Islanda) care va susține o prezentare online despre activitatea sa de fotojurnalist și bogata sa experiență în zona fotografiei documentare.

Dintre expoziții:

The land of the sea - Irene Barlian (Indonezia), Rewired - Felicia Simion (România), Dispatches from Malawi - Danilo Arenas (Japonia), Greece's Dirty Secret - Anna Pantelia (Grecia), Emotions - Rareș Beșliu (România)

Ionut Trandafirescu, directorul festivalului, ne dă detalii.

 

Toate edițiile emisiunii Zebra: https://www.rfi.ro/tag/zebra

 
Emisiunea Zebra din 29 septembrie 2022, partea a treia
 
Tags: