Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Zebra: FITPTI, ediția a XV-a - ″conflict/confruntare″

fitpi_2022.jpg

Sursa imaginii: 
FITPI

Între 1-9 octombrie (cu un Prolog Showcase al Teatrului Luceafărul pe 30 septembrie), sub genericul ″conflict/confruntare″ se va desfășura a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași.

Invitați din 18 țări (Austria, Canada, Belgia, Egipt, Elveția, Franța, Germania, India, Italia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Republica Moldova, România, Spania, Ucraina, Ungaria, SUA) vor asigura punctele unui program dens și variat, un total de peste 150 de evenimente defășurate în peste 20 de locuri din oraș.

Vor fi spectacole pentru toate categoriile de vârste, unele dintre ele urmate de discuții cu publicul, reprezentații indoor și outdoor, teatru VR, teatru pe TikTok, radiofonic, spectacole nominalizate la Premiile UNITER, spectacole realizate pe texte câștigătoare ale unor importante premii naționale, imaginate atât de companii de stat, cât și de artiști independenți, spectacole accesibilizate pentru persoane cu dizabilități (de auz, de văz - descriere narativă, limbaj mimico-gestual, cu mobilitate redusă), expoziții, ateliere, o secțiune dedicată împlinirii a 170 de ani de la nașterea lui I.L. Caragiale (″Caragiale necanonic″), teatru studențesc, concerte, dans/performance, lansări de carte, filme etc.

Toate spectacolele din străinătate reunite în agenda FITPTI sunt în exclusivitate în România, acum, la FITPTI. Iar cele din România sunt în premieră în oraș, tocmai pentru a da evenimentului aura de sărbătoare pe care o merită.

Am stat de vorba cu teatrologul Oltița Cîntec, curatorul evenimentului.

 

Toate edițiile emisiunii Zebra: https://www.rfi.ro/tag/zebra

 
Emisiunea Zebra din 27 septembrie 2022, prima parte
 
Tags: