Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Free Puppet Theatre, "un spațiu de expresie, creație și cercetare"

freepuppettheatre.jpg

Free Puppet Theatre
Stagiunea Free Puppet Theatre de pe scena Teatrului Recul pornește din 8 octombrie cu "Puppet Shots", a patra ediție de Puppet Slam din România.
Sursa imaginii: 
Free Puppet Theatre

Un nou spațiu artistic se deschide în București. Vorbim despre o companie independentă care și-a propus ca prin proiectele și spectacolele sale, să aducă în atenția publicului o scena dedicata teatrului de păpuși.

Teatrul de păpuși nu trebuie să fie o scenă închisă adulților. Sigur copiii sunt fermecați de poveștile prezentate cu ajutorul acestor "obiecte însuflețite", dar și părinții trebuie să-și stimuleze imaginația, gândirea magica, empatia, ca să nu mai spun de încrederea în sine, să-si păstreze copilaria.

Stagiunea Free Puppet Theatre de pe scena Teatrului Recul pornește din 8 octombrie cu "Puppet Shots", a patra ediție de Puppet Slam din România. O seară de momente scurte de Teatru de Păpuși și filme, create de artiști păpușari independenți, spectacol pentru publicului 16+.

Conceptul de Puppet Slam a fost inventat în America, acest tip de spectacol avându-și originea prin 1985, când, inspirați de Poetry Slam-urile de la The Nuyorican Cafe, The Ninth Street Theatre a transformat celebrele sale Spaghetti Dinners (seri de spectacol și mâncat paste) în Puppet Slams. În România, conceptul a fost adus de Ana Crăciun Lambru de la Free Puppet Theatre și s-a bucurat de un mare succes în rândul publicului la edițiile din 2018 de la Clubul Țăranului și 2020 (online, de pandemie).

"Ne-am strâns o mână de artiști minunați pentru a crea un loc fain pentru comunitate, un spațiu de expresie, creație și cercetare." scrie Ana Crăciun Lambru într-o postare pe pagina de Facebook dedicata Free Puppet Theatre. Dar despre Free Puppet Theatre și primele spectacole pregătite în stagiune, aflați mai multe informații din interviul acordat RFI360.

Puteți găsi Free Puppet Theatre online, pe pagina de Facebook, dar, mai ales, pe scena Teatrului Recul, din București, Splaiul Unirii nr. 160.