Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 10 octombrie 2022

pompieri_intervin_la_o_cladire_de_locuinte_in_care_s-au_produs_explozii_ca_urmare_a_unor_bombardamente_rusesti_kiev_ucraina_26_iunie_2022.jpg

Pompieri intervin la o cladire de locuinte în care s-au produs explozii ca urmare a unor bombardamente rusesti, Kiev, Ucraina, 26 iunie 2022.
Pompieri intervin la o cladire de locuinte în care s-au produs explozii ca urmare a unor bombardamente rusesti, Kiev, Ucraina, 26 iunie 2022.
Sursa imaginii: 
AP Photo/Nariman El-Mofty

Atacuri masive asupra orașelor ucrainene soldate cu morti si raniti. Centrul capitalei Kiev, Odessa si Liov dar si alte localitati au fost lovite de rusi, după ce liderul de la Kremlin a acuzat Ucraina că a orchestrat ceea ce el a numit un ”atac terorist” asupra podului Kerci care leagă Rusia de Crimeea. Președintele rus, Vladimir Putin, a convocat consiliul de securitate națională si promite un răspuns dur în cazul unor noi atacuri ale trupelor Kievului.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Trei rachete rusești care au lovit Ucraina au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova, a transmis ministerul moldovean al apararii. Chisinaul considera acest incident extrem de grav iar seful diplomatiei moldovene a dispus convocarea de urgenta a ambasadorului rus in Moldova.

Cu subiectul aderarii la Schengen a Romaniei si Bulgariei repus pe agenda de presedintia ceha a Uniunii Europene, premierul olandez vine la Bucuresti.  In coalitia olandeza la putere nu exista un consens privind sustinerea celor doua tari de a se alatura spatiului de libera circulatie.  Eurodeputatul PNL, Gheorghe Falca spune ca daca nu suntem primiti acum, urmatoarea ocazie va fi peste trei ani.

Si, o lege controversata, in vigoare in Belgia de 20 de ani, starneste din nou dezbateri in societate. Este vorba despre legea care autorizează sinuciderea asistată pentru cazuri de depresie. In ultimele doua decenii mai mulți tineri au fost astfel ajutați să moară. Ultima este o femeie de 23 de ani, discutam pe larg….