Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 11 octombrie 2022

atac_rachete_rusia.jpg

Bombardament rusesc la Zaporojie, Ucraina, 11 octombrie 2022
Sursa imaginii: 
Leo Correa / AP Photo

Rusia reia atacurile asupra oraselor ucrainene, pentru a doua zi consecutiv. La solicitarea presedintelui Zelenski, liderii G7 se reunesc de urgenta. Liderul de la Kiev vrea ca Occidentul sa sporeasca presiunea asupra lui Putin si ajutor pentru restabilirea infrastructurii avariate.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Președintele USR, Cătălin Drulă, îl critică pe ministrul de Interne, după ce dezbaterea moțiunii simple la adresa lui Lucian Bode a fost amânată până lunea viitoare. Conducerea Camerei Deputaților a luat decizia la solicitarea demnitarului liberal, care a invocat programul încărcat legat de aderarea la Spațiul Schengen. Amânarea a fost decisă cu doar câteva ore înainte să înceapă dezbaterea din Parlament.

Dupa ce Ucraina a oprit exportul de energie electrică către Europa, inclusiv R.Moldova, tara vecina primește integral energie electrică de la Centrala Cuciurgan, din stânga Nistrului. Chișinăul  cumpăra 30 la sută din necesarul de energie din Ucraina.  Vicepremierul Andrei Spinu da asigurări că în această perioadă nimeni nu va fi deconectat de la gaz sau electricitate.

Iar Israelul si Libanul incheie un acord istoric, mediat de Statele Unite, privind delimitarea frontierei maritime. Intelegerea ar putea ridica obstacole care împiedică exploatarea unor zăcăminte de gaze naturale în estul Mării Mediterane.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 octombrie 2022