Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Phoenix - Povestea", 60 de ani de muzică într-un film document

nicu_covaci.jpg

Nicu Covaci și cineastul Cristian Radu Nema în studioul RFI România, 13 octombrie 2022
Sursa imaginii: 
RFI Romania

Duminică 16 octombrie, legendara trupă românească Phoenix își sărbătorește anii experiență muzicală printr-o nouă realizare. "Phoenix - Povestea" este un documentar realizat de cineastul Cristian Radu Nemă, filmul reușind să oprească timpul în loc și să-i aducă împreună, pe o singura scenă, pe oamenii care au fost și sunt, Phoenix.

Sunt 60 de ani de activitate pentru Phoenix. O realizare greu de egalat de orice altă trupă de pe scena românească, o realizare care a făcut ca Phoenix să devină un fenomen în România, un reper pentru multe generații.  

Premiera de gală a filmului document "Phoenix - Povestea" reprezintă un bun motiv pentru ca fanii să retrăiască muzica trupei, un argument pentru ca Nicu Covaci şi Mony Bordeianu, Mircea Baniciu și Costin Petrescu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Mani Neumann, Valeriu Sepi, și atația alții, să poată urca împreună pe aceeași scenă, salutând astfel pe cei mai tineri muzicieni care vor duce mai departe numele Phoenix. Asta-i dorința lui Nicu Covaci, ca trecutul să se împace cu prezentul, oferind promisiunea unui viitor pentru ceea ce înseamnă Phoenix în România. 

"Acest documentar trebuie să existe şi trebuia să poarte un nume. Practic documentarul acesta, din imaginile care se regăsesc în el, reiese că cineva a mai încercat şi în anii '90, şi în anii 2000, dar acum a trebuit să ia naştere, la aniversarea aceasta de 60 de ani", a spus regizorul Cristian Radu Nema, pentru Agerpres.

Dar cum este posibil ca această poveste a trupei Phoenix, o poveste scrisă în multe capitole, să fie cuprinsă în doar 2 ore de peliculă cinematografică? Raspunde într-un interviu pentru RFI360, cineastul Cristian Radu Nema, și omul responsabil pentru mare parte din povestea Phoenix, Nicu Covaci. 

 

 

Biletele sunt limitate și pot fi cumpărate aici https://bit.ly/PhoenixPovestea si de la Sala Palatului.
Facebook event: https://fb.me/e/20Nm2K0On