Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 17 octombrie 2022

bode-inquam-george-calin-20220225121154_ec_0405.jpg

Ministrul de Interne, Lucian Bode
Sursa imaginii: 
Inquam Photos / George Calin

USR susține într-un comunicat de presă că a terminat de transcris teza de doctorat a lui Lucian Bode, iar verificarea lucrării arată că ministrul de Interne a tradus și copiat cuvânt cu cuvânt de pe Wikipedia. Cristian Ghinea, inițiatorul demersului de transcriere a tezei ministrului ne spune ce va face mai departe.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Cateva zile dupa declaratiile neinspirate privind negocieri de pace in Ucraina, ministrul Apărării, Vasile Dîncu ajunge la Palatul Victoria si discuta cu premierul Nicolae Ciucă dar nu despre afirmaţiile care au starnit atat nemultumirea sefului statului cat si pe cea a PSD ci despre reuniunea miniştrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles.

Bucureștenii ar putea avea căldură în case noaptea începând de mâine. Specialistii se așteaptă la avarii, deoarece sistemul e sensibil. Intre timp, la Iasi a inceput marea operațiune de schimbare a becurilor in institutiile de stat.

Si, urmeaza o saptamana a protestelor la Paris. Zeci de mii de oameni au iesit inca de ieri in strada nemultumiti de politicile lui Emanuel Macron si cresterea costului vietii. Autoritatile se tem ca s-ar putea ajunge din nou la proteste violente de genul celui al vestelor galbene din 2018. Un alt motiv de nemultumire al francezilor il constituie cozile uriase la benzinarii, pe fondul grevelor de la rafinarii.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 octombrie 2022