Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"Tradiţii mistice din religiile lumii", un nou curs la Fundația Calea Victoriei

bible-g43139ad11_1920.jpg

"Tradiţii mistice din religiile lumii", un nou curs la Fundația Calea Victoriei
In 2015, Cristian Vechiu a făcut o documentare pentru lucrarea de doctorat la Trinity College, Cambridge University. Documentarea constă în studii despre liberul arbitru în viziunea lui Anselm de Canterbury. Doctorand în cadrul Şcolii Doctorale de Teologie şi Studii Religioase, Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din Bucureşti, Cristian Vechiu este lectorul cursului "Tradiţii mistice din religiile lumii"
Sursa imaginii: 
Pexels / Pixabay.com

Când vorbim despre Sfântul Ioan al Crucii, de Rumi, Plotin sau Ramakrishna, vorbim de fapt despre religiile lumii. O bogăție spirituală, o diversitate pe care o poți înțelege după o atentă documentare și cunoaștere. Din 20 octombrie, Fundația Calea Victoriei vă invită la un atelier din categoria "Religie și Spiritualitate", atelier numit "Tradiţii mistice din religiile lumii"

Lectorul Cristian Vechiu este pasionat de istoria ideilor şi spiritualitate, un cercetător activ şi un cititor fervent de scrieri filosofice, religioase şi literatură, doctorand în cadrul Şcolii Doctorale de Teologie şi Studii Religioase, Facultatea de Teologie Romano-Catolică.

Cursul "Tradiţii mistice din religiile lumii" se va desfăşura săptămânal, în zile de joi, din 20 octombrie, în intervalul 19:00-21:00. O să descoperi unele dintre cele mai fascinante tradiţii şi tehnici mistice din întreaga lume. În majoritatea religiilor regăsim numeroase filoane mistice, o adevărată bogăţie spirituală în istoria umanităţii. Pentru că nu există o definiţie unică sau simplă a misticismului, prin acest curs vei putea înţelege practici, credinţe şi texte care relevă experienţa misticilor. Un element comun acestor tradiţii este starea de extaz prin care se deschide o „poartă” spre uniunea cu divinul.

Cursul are loc online, live, pe zoom.us, iar pentru a vă putea înscrie trebuie să accesați pagina dedicată acestui curs pe website-ul http://www.fundatiacaleavictoriei.ro.