Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 19 octombrie 2022

presedintele_rusiei_vladimir_putin_21_septembrie_2022.webp

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, 21 septembrie 2022.
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, 21 septembrie 2022.
Sursa imaginii: 
AP

Vladimir Putin a decretat legea marțiala în cele 4 regiuni ale Ucrainei pe care Rusia le-a anexat - Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Timp in care Kievul acuză Rusia de faptul că ”încearcă să-i sperie” pe locuitorii din Herson  prin organizarea evacuării orasului. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Premierul cere Ministerului Sănătății un raport despre infecțiile nosocomiale din spitale, după ce patru bebeluși au murit la Cluj Napoca și cinci adulți la Târgu Mureș. Infectiile contractate in spital sunt in continuare subraportate in Romania. Seful guvernului cere acum un plan national de combatere a acestora. 

Atata timp cat nu se organizeaza concursuri pentru ocuparea unor functii publice, numirile politice vor continua. Aprecierea vine din partea lui Septimius Parvu, coordonator de programe la Expert Forum, in conditiile in care Guvernul se pregateste sa prelungeasca mandatul actualei conduceri ANRE. Expertul remarca odata in plus ca numirile in functii publice se fac in multe cazuri in baza prieteniilor de partid si nu dupa criterii de competenta. 

Iar camerele de comerț bilaterale reacționează după ce un cotroversat proiect ajuns în Camera Deputaților își propune să le subordoneze Camerei de Comerț și Industrie a României. Prevederile sunt neconstituționale dar si inutile, atrage atenția reprezentantul Camerei de Comerţ Americană în România  - AmCham, Ionut Simion. Argumentele, imediat in 40 de minute.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 octombrie 2022