Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 24 octombrie 2022

id196068_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Octav Ganea

Motivand ca nu mai poate colabora cu presedintele Klaus Iohannis, Vasile Dincu si-a dat demisia din functia de ministru al Apararii. O analiza a acestui argument dar si cum va afecta aceasta demisie echilibrul dintre PSD si PNL, imediat de la jurnalistul Sebastian Zachman.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Rishi Sunak, fost ministru de finanțe, devine lider al Partidului Conservator și automat va fi noul premier al Marii Britanii. El a rămas singurul candidat după retragerea din cursă a fostului prim ministru Boris Johnson și eșecul lui Penny Mordaunt de a obține sprijin suficient din partea colegilor deputați.

Începând de astazi, R.Moldova are un deficit de energie electrică, din cauza atacurilor Rusiei asupra Ucrainei și a reducerii volumelor de gaz livrate de Gazprom. Autoritatile indeamna si cetățenii și mediul de afaceri să economisească. Cum arata situatia ne va spune de la Chisinau, Valeria Vitu.

Iar Xi Jinping ramane inca 5 ani in fruntea Chinei, pentru al treilea mandat consecutiv. Pentru Europa, China va reprezenta un pericol din punct de vedere economic, nu și militar, explică profesorul Valentin Naumescu care a analizat si modul în care va evolua relația dintre Beijing și Moscova.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 octombrie 2022