Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 26 octombrie 2022

ciuca_1.jpg

Premierul Nicolae Ciucă
Sursa imaginii: 
Ministerul Apărării

Nicolae Ciucă este vizită la Bruxelles, astazi si maine. Premierul a avut întrevederi cu preşedinta Parlamentului European, preşedinta Comisiei Europene şi secretarul general al NATO. “Nu mai e timp de pierdut. Locul României este în Schengen”, a scris sefa legislativului comunitar, Roberta Metsola, pe Twitter, după întâlnirea cu seful guvernului roman. Iar dupa intalnirea cu Ursula von der Leyen, Nicolae Ciuca a transmis ca România este mai aproape de aderarea la Spațiul Schengen.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

 Cu parte din subventiile primite de la stat alocate in mod netransparent de unele partide,  Autoritatea Electorală Permanentă propune limitarea cheltuielile acestora cu propaganda.  30% din valoarea totală a sumelor primite de la bugetul de stat ar urma sa aiba voie partidele sa aloce presei, potrivit proiectului de lege inaintat de AEP.

Cu intarzieri pe multe din santierele autostrazilor din România, mici „minuni”  fac ca lucrările să se desfasoare nesperat de bine în anumite porțiuni. Este cazul unor tronsoane care fac legatura intre Ploiești și Pașcani respectiv Sibiu si Pitesti. In aceasta seara, o analiza completa de la  Ionut Ciurea, Asociația Proinfrastructură.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 octombrie 2022