Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 27 octombrie 2022

pensii.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Claudiu Năsui

Premierul Nicolae Ciucă anunta ca dupa intalnirea avuta la Bruxelles, cu șefa Comisiei Europene s-a convenit înlocuirea limitei de 9,4% prevăzută în PNRR pentru bugetul de pensii cu un indicator de disciplină financiară.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Republica Moldova se confrunta cu cea mai grava criza energetica din istoria sa. Vicepremierul Andrei Spinu spune ca nu este exclus să deconectăm oraşe sau sate în totalitate de la energia electrică. Analistul de la Chisinau, Valeriu Pașa, vorbeste despre un razboi hibrid. Toate explicatiile in aceasta seara.

Dupa dezastrul lasat in urma in Timis unde au fost sacrificate 40.000 de animale, pesta porcina loveste si in Iasi. In comuna Belcesti a fost descoperit un focar urias iar 20.000 de porci au fost  eutanasiati. România are cele mai multe focare de pestă porcină africană, din Uniunea Europeană: circa 200 depistate de autorități în acest an.

Iar Israelul ar putea  deveni unul dintre cei mai importanți furnizori de gaz ai Europei, în viitorul apropiat. Israel semneaza astazi un acord istoric privind frontiera marítimă cu Liban. Acordul a fost mediat de Statele Unite și va deschide calea exploatării de zăcăminte gaziere în Mediterana orientală.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 octombrie 2022