Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 28 octombrie 2022

Exclusivitate Mircea Geoana Rusia inacceptabil.jpg

Mircea Geoană consideră inacceptabilă atitudinea Rusiei
Mircea Geoană consideră inacceptabilă atitudinea Rusiei
Sursa imaginii: 
arhivă RFI

Fara sa isi anunte oficial intentia de a candida la prezidentiale, Mircea Geoana a sustinut un discurs de candidat pentru functia suprema in stat. In cadrul unei conferințe organizate la Academia de Studii Economice din București,  actualul numar doi al NATO,  a vorbit despre un ”plan național ambițios” și fixează patru ”obiective strategice”. Imediat o analiza a politologului Cristian Pirvulescu.

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Premierul ungar se pregătește de noi plafonări de prețuri pentru a reduce inflația și nu este convins că Europa ar trebui să contribuie la stabilizarea economiei Ucrainei. În plus, este supărat și pe planurile UE de extindere a blocului comunitar. 

 In Brazilia, figura istorica a stangii, Lula da Silva se infrunta in turul doi al alegerilor prezidentiale care va avea loc duminica cu actualul presedinte Jair Bolsonaro. Da Silva a fost castigatorul primului tur si il conduce si acum in sondaje pe Bolsonaro.

Iar Elon Musk a preluat controlul Twitter și i-a concediat pe directorii de top. Discutam in aceasta seara despre achiziția de 44 de miliarde de dolari.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 octombrie 2022