Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O noua ediție a programului Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura

sor.jpg

Începe o nouă ediție a programului Școli Prietenoase cu Natura. Și prima ediție pentru Grădinițe Prietenoase cu Natura.
Din 10 octombrie și până pe 10 noiembrie cadrele didactice pot înscrie școlile, palatele copiilor și grădinițele în programul educativ al Societații Ornitologice Romane prin completarea unui formular online. Înscrierea și participarea sunt gratuite, la fel și accesul la materialele educative și consilierea oferită de biologii SOR implicați în program.
Sursa imaginii: 
Societatea Ornitologica Romana

Sute de școli și zeci de grădinițe sunt înscrise deja în programul prin care copiii sunt învățați cum să devină prietenii păsărilor. Copiii pot învăța despre păsările care iernează în România, despre cum pot face hrănitori sau cuiburi, dar și despre plantarea de arbori sau diferite plante care atrag fluturii și insectele polenizatoare. Despre programul "Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura" am vorbit în RFI360 cu Andreea Oprea, de la Societatea Ornitologică Română.

Dacă în anul școlar trecut clubul copiilor prietenoși cu natura avea 43.881 de elevi din 534 de școli din toată țara, anul acesta ne așteptăm să fie și mai mulți.  Activitățile programului se desfăsoară pe tot parcursul anului școlar iar pentru a obține și a menține certificarea de Școală sau Grădiniță Prietenoasă cu Natură, este suficient ca profesorii, educatorii împreună cu copiii să pună în practică în mod corect minim 5 activități din lista propusă. Astfel au șansa ca la finalul anului școlar să fie premiați și să primească plăcuța programului. Școlile, palatele și grădinițele care primesc 5 ani consecutivi certificarea, câștigă și marele premiu, un panou educativ. Mai multe amănunte și regulamentul programului, de găsit pe pagina de internet a Societății Ornitologice Române, aici.