Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 2 noiembrie 2022

maia.jpg

Sursa imaginii: 
Administrația Prezidentiala

Romania si-a propus sa ajute Republica Moldova sa traverseze criza energetica fara precedent prin care trece. Angajamentul exista dar nu si un continut concret al acestui plan de sprijin. Iar vremea va fi factorul determinant – daca iarna va fi grea, si noi vom fi in dificultate. Explicatiile vin de la expertul in energie, Radu Dudau. Imediat un interviu

 

sumarul emisiunii 40 de minute 

Modul in care Comisia de Etica a Universitatii Babes Bolyai a evaluat lucrarea de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, este dezamagitor. Iata reactia deputatului USR, Iulian Bulai dupa ce Comisia a constatat că lucrarea are erori de citare şi unele fragmente plagiate. Totusi, nici o sanctiune nu a fost dispusa.

Una calda, una rece cand vine vorba de a fi sofer in Bucuresti. Pasajul suprateran de la Domnesti, peste Soseaua de centura a Capitalei, ar urma sa fie inaugurat pe 15 noiembrie, dupa ani de tergiversari. Vestea proasta e ca masinile care vor cobori de pe pod se vor bloca in Prelungirea Ghencea, aertera care inca nu a fost largita.

Iar in Israel, partidul Likud al fostului premier Benjamin Netanyahu s-a clasat pe primul loc în alegerile legislative de ieri, fiind la un pas de a obține o majoritate cu aliații săi din partidele religioase și extrema dreaptă pentru a forma un guvern.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 noiembrie 2022